Balneari Titus

El Balneari Titus, està situat entre Arenys de Mar i Caldetes, a 38 Km. de Barcelona i a 9 Km de Mataró, a 50 m de la platja i amb esplèndides vistes al mar.

El Balneari TITUS és l’establiment d’aigües clorurades sòdiques, més proper al mar de tot el territori català, a uns cinquanta metres de la platja i a només cinc metres per sobre del nivell del mar.

Els seus jardins, la piscina termal exterior i les seves magnífiques instal·lacions terapèutiques en fan d'ell un balneari veritablement privilegiat en el cor del Maresme.

Balneario Titus - Circuitos y tratamimetos termales en Arenys de Mar (Maresme-Barcelona)

Història

Balneario Titus - Circuitos y tratamimetos termales on-line - Regala bienestar

Fa més de dos-cents anys que en la part superior del Balneari Titus, dins la roca viva de la muntanya, s’hi va trobar el manantial d’aigües mineromedicinals que van donar lloc a un centre termal en el terme d’Arenys de Mar, fundat l’any 1794, els "Banys de Can Titus" conegut avui amb el nom de "Banys de Can Titus".

Banyeres de marbre romanes reconvertides en originals jardineres continuen encara a l’entrada de l’edifici.

Una publicació que data del 1890 avala que el veritable manantial d’aigua termal d’aquesta zona Maresmenca és el dels Banys Titus, i prenen força i rellevància sobre els anys 1853 com les més conegudes de la província segons consta en l’obra de "Pusalgas y Guerris".

Un paisatge marítim com entorn, endinsat en la roca viva del paisatge muntanyenc del Maresme, del qual des del 1794 brollen les aigües termals dels "Banys de Can Titus".

Anàlisi físic-químic de l'aigua miner-medicinal del Balneari Titus
Efectuat pel laboratori del Dr. B. Oliver Rodes
Silici (SIo2) 52,3 mg/l Cations
Calci (Ca) 15,0 mg/l
Anions Magnesi (Mg) 0,6 mg/l
Bicarbonats (HCO3) 158,7 mg/l Sodi (Na) 259,4 mg/l
Sulfats (SO$) 53,0 mg/l Potassi (K) 7,6 mg/l
Clorurs (CL) 280,4 mg/l Liti (Li) 0,54 mg/l
Fluorurs (F) 7,2 mg/l
Bromurs (Br) 1,0 mg/l Temperatura 37º C